Mountainbikekurser i samarbete med Better MTB

Vill du bli en bättre downhillcyklist? Eller kanske nyligen börjat cykla MTB och vill bli säkrare? Våra MTB-kurser finns för olika nivåer så att alla kan utvecklas under ledning av duktiga coacher från Better MTB. Vi bryter ner stegen och ger dig individuell feedback.

Bakom Better MTB hittar du Steve Murphy och Lina Skoglund, några av Sveriges främsta mountainbikecyklister och instruktörer.

JBP 100 MTB-introkurs

Kursen sker alltid första dagen om man bokar cykel flera dagar i rad.

Vår introduktionskurs pågår 1 timme och passar dig som cyklar downhill för första gången. Du behöver inga förkunskaper mer än att kunna cykla en vanlig cykel. Vi går igenom grunderna, som position, sväng- och bromsteknik, så att du kan känna dig säkrare och ha roligare i cykelparken. Direkt efter kursen kan du fortsätta cykla i parken på de lättare lederna, ha kul och känna spänningen.

Pris: 150 kr/person.
Kursen startar 9.00.

Boka MTB-KURSER här

JBP 200

Utveckla din cykling och hitta flow oavsett om det gäller stökig terräng, kurvor eller hopp.

JBP 200 är för dig som vill ha en privat one-on-one, tillsammans med din partner eller köra tillsammans med några kompisar. Upplägg kan sättas efter nivå, erfarenhet och önskemål. Nybörjare som mer erfarna är välkomna! För dig som bokar JBP 200 för första gången inkluderar vi för säkerhets skull grundposition och kurvtagning innan vi ger oss på hopp. Vid bokning betalar man för en person och vill ni vara fler personer på MTB-kursen så betalas dessa på plats i JBP-shop.

Pris: 1200 kr (1 person)
Längd: 2 timmar.
2 personer: 2000 kr
3 personer: 2600 kr
4 personer: 3100 kr
5 personer: 3500 kr
6 personer: 3800 kr
Förmiddagspass
Kursen startar 10.30.
Eftermiddagspass
Kursen startar 13.30.
Boka MTB-KURSER här

Kids Downhill Camp 2021

Under ledning av Better MTB genomförs en tvådagars mountainbikekurs för barn 10-13 år vecka 29 (20-21 juli) och vecka 30 (27-28 juli).

Vi håller till i Järvsö Bergscykelpark och fokuserar på att ha roligt på cykeln och träna mountainbiketeknik. Vi går igenom grunderna för att cykla säkert, nöter kurvor, cyklar tillsammans och lär oss cykla stökig terräng. När vi är varma i kläderna går vi även igenom teknik för hopp och dropp.

Kids Camp pågår två dagar á 2 timmar/dag. Efter kursen kommer du garanterat ha fått upp självförtroendet och har grunderna för att fortsätta utvecklas snabbt i spåren.

Kursen passar han/hon som cyklar MTB och har även testat att cykla downhill. Du behöver ha en modern heldämpad MTB med skivbromsar. Har du inte en passande mountainbike går det att hyra, se hemsidan för bokning av cykel.

Vid frågor kontakta bettermtb@gmail.com

När: Vecka 29 den 20-21 juli och vecka 30 (27-28 juli).
Tid: kl. 10.30-12.30.
Pris: 800 kr/deltagare (liftkort eller cykel ingår ej).

OBS! Kursen genomförs vid minimum 5 anmälda. OBS!

Boka CAMP här