Mountainbikekurser i samarbete med Better MTB

Vill du bli en bättre downhillcyklist? Eller kanske nyligen börjat cykla MTB och vill bli säkrare? Våra MTB-kurser finns för olika nivåer så att alla kan utvecklas under ledning av duktiga coacher från Better MTB. Vi bryter ner stegen och ger dig individuell feedback.

Bakom Better MTB hittar du Steve Murphy och Lina Skoglund, några av Sveriges främsta mountainbikecyklister och instruktörer.

JBP 100 MTB-introkurs

Kursen sker alltid första dagen om man bokar cykel flera dagar i rad.

Vår introduktionskurs pågår 1 timme och passar dig som cyklar downhill för första gången. Du behöver inga förkunskaper mer än att kunna cykla en vanlig cykel. Vi går igenom grunderna, som position, sväng- och bromsteknik, så att du kan känna dig säkrare och ha roligare i cykelparken. Direkt efter kursen kan du fortsätta cykla i parken på de lättare lederna, ha kul och känna spänningen.

Pris: 150 kr/person.
Kursen startar 9.00.

Boka MTB-KURSER här

JBP 200

Utveckla din cykling och hitta flow oavsett om det gäller stökig terräng, kurvor eller hopp.

JBP 200 är för dig som vill ha en privat one-on-one, tillsammans med din partner eller köra tillsammans med några kompisar. Upplägg kan sättas efter nivå, erfarenhet och önskemål. Nybörjare som mer erfarna är välkomna! För dig som bokar JBP 200 för första gången inkluderar vi för säkerhets skull grundposition och kurvtagning innan vi ger oss på hopp. Vid bokning betalar man för en person och vill ni vara fler personer på MTB-kursen så betalas dessa på plats i JBP-shop.

Pris: 1400 kr (1 person)
Längd: 2 timmar.
2 personer: 2200 kr
3 personer: 3000 kr
4 personer: 3600 kr
5 personer: 4000 kr
6 personer: 4200 kr

Förmiddagspass: kl. 10.30-12.30
Eftermiddagspass: kl. 13.30-15.30

Boka MTB-KURSER här

Women’s Camp 11 september

Lördag den 11 september kör vi ett tjejcamp. Det blir en skoj dag med mycket cykling och skönt häng tillsammans. Vi kör både tekniska stökiga leder och träning på hoppteknik. Vi går igenom kurvtagning, linjeval och sektioner i olika banor. 

Passar dig som redan cyklar downhill/enduro och har besökt Järvsö tidigare. Du är bekväm med att köra det mesta i de röda lederna och vill även utmana dig på en del svarta sektioner.  Du är en medelgod cyklist, känner dig bekväm i bikeparks och har en egen heldämpad enduro- eller downhillcykel. 

Datum: 11 september
Tid: 10.30-15.30
Pris: 1250 kr/person (lunch och liftkort ingår ej)

Max 10 personer, först till kvarn.
Vid frågor kontakta oss på bettermtb@gmail.com

Downhill Day 18 september

Under ledning av Better MTB kör vi en dag i Järvsö Bergscykelpark den 18 september. Vi tränar på allt från tekniska stökiga leder (röda och svarta) till hoppteknik. Du blir snabbare i stök, bättre på kurvor och säkrare i hoppen.  

Denna dag passar dig som redan cyklar en del i Järvsö, kör det mesta i röda banor samt vill även kolla närmare på teknik, linjeval och sektioner i de svarta banorna. Du har en egen heldämpad enduro- eller downhillcykel. 

Datum: Lördag 18 september
Tid: 10.30-15.30
Pris: 1250 kr/person (lunch och liftkort ingår ej)

Max 10 personer, först till kvarn.

 Vid frågor kontakta oss på bettermtb@gmail.com

Kids Camp 10-12 år 2 november

Under ledning av Better MTB håller vi till i Järvsö Bergscykelpark under höstlovet och fokuserar på att ha roligt på cykeln. Vi cyklar tillsammans, tränar kurvteknik, bromsning, stökiga spår och hoppteknik.

Kursen passar hon/han som är 10-12 år och ganska van att cykla i bike parken. Du cyklar de blåa spåren utan större problem och har även testat en hel del i de röda stökiga banorna. Du har ganska bra fart i spåren men vill träna och lära dig mer.

Hon/han behöver ha en modern heldämpad MTB med skivbromsar. Har du inte en passande mountainbike går det att hyra, se hemsidan för bokning av cykel.

När: Tisdag 2 november
Tid: 10.30-15.30 (en timmes lunch)
Pris: 950 kr/deltagare (liftkort eller lunch ingår ej)
Max 9 st deltagare, först till kvarn.

BOKA CAMP HÄR