Ny 6-stols expresslift i JBP 2019

Järvsö är en av Sveriges snabbast växande turistorter för utförsåkning både sommar och vinter – nu satsas det stort inför säsongen 2018/2019.
Järvsöbacken AB investerar i en ny 6-stols expresslift på den södra sidan av berget – som tar cykel-, skid- & snowboardåkande gäster till toppen på drygt två minuter.
– Det är Järvsöbackens största investering någonsin, säger Peter Augustsson, vd.
Investering är på ca 40 miljoner kronor och bygget ska stå klart i december 2018.
För Järvsö Bergscykel Park betyder detta att liften tas i bruk säsongen 2019.

Järvsöbacken har de senaste 20 åren haft en av skidsveriges bästa utvecklingskurvor – från att ha varit en liten populär skidort tar man nu plats på topp tio över mest besökta skidanläggningar i landet.
En tydlig inriktning på barnfamiljerna från Mälardalen har gjort att man den senaste säsongen kunde räkna in 212.000 skidåkande gäster – rekord för Järvsö.
Apropå barnfamiljer – nu får hela familjen plats på en och samma liftstol – i december 2018 står den nya 6-stols expressliften på plats. Den rekordsnabba liften, som tar skidåkarna från dalen till toppen på bara 2 minuter och 15 sekunder, är en kopplingsbar sittlift som ger åkarna en behaglig och säker påstigning i låg hastighet innan den tar fart mot toppen där den automatiskt saktar ner för åkarnas bästa upplevelse.
– Det är Järvsöbackens största investering någonsin och kommer betyda mycket för Järvsös framtida tillväxt, säger Peter Augustsson, vd.

Järvsö Bergscykel Park
Samarbetet mellan Järvsöbacken och Järvsöbergscykel Park har gjort Järvsö till en åretruntdestination att lita på – downhillcyklingen har gett Järvsö en rejäl skjuts framåt och investeringarna i och runt cykelparken har varit rejäla de senaste åren.
JBP har gått från 2.500 cykeldagar första säsongen 2010 till att serva 24.000 under 2017.
– För oss är den nya expressliften en otroligt viktig del i utvecklingen av cyklingen och vårt företag, att vi dessutom kan säkerställa arbete för väldigt många personer som har året-runt-arbete i de två anläggningarna känns bra i hjärtat och en nödvändighet för att utveckla och behålla kompetensen i bygden, säger Lars Ek Lööv, vd JBP.

JÄRVSÖ SNABBFAKTA
• Den nya Expressliften är en 6-stolslift från Leitner Ropeway, som ersätter en tidigare 2-stolslift belägen på södra sidan av berget.
• Liften går från dal till topp och färdas i en hastighet upp till 5 meter/sekund och tar dig till toppen på drygt två minuter.

JÄRVSÖBACKEN AB – en familjeägd skidanläggning!
• En av Sveriges allra äldsta skidanläggningar. Järvsöbacken har under sin 80-åriga historia växt till att under 2016-2017 serva 212.000 skidgäster.
• Järvsöbacken har 20 nedfarter, åtta liftar och fyra rullband.

JÄRVSÖ BERGSCYKEL PARK AB – en kompisägd skidanläggning!
• En av Sveriges allra populäraste cykelparker för downhill – kanske den populäraste till och med. JBP har under 2010-talet växt till att under 2017 serva 24.000 skidgäster.
• Järvsö Bergscykel Park har drygt 20 leder och jobbar ständigt under sitt mantra ”cykling för alla”.

JÄRVSÖ
• Järvsö är en komplett året runt-destination som är populärt för barnfamiljer, grupp- och privatresor samt växande när det kommer till konferenser.
• Under året jobbar ca 250 personer på berget, där förutom skidåkningen på vintern också Sveriges ledande cykelpark för downhill, Järvsö Bergscykel Park, huserar på sommaren. De senaste åren har det investerats ca 100 miljoner i boende på Järvsö Södra, där Bergshotellet är kronjuvelen med skidåkning direkt utanför dörrarna.

Här finns mer information

Ladda ned bilder och mer infomation här

• Pressmeddelande (PDF)

• Intervju Peter Augustsson (Video)

• Mer om den nya liften och Järvsö (PDF)

• Skissbild (JPG)

• Bild på Peter Augustsson

Kontaktperson

Peter Augustsson
Vd, Järvsöbacken

0651-415 50
070-319 20 78

peter@jarvsobacken.se