Ledkarta

JBP har allt från de enklaste gröna till de riktigt tuffa lederna för experterna. Underlaget i lederna varier från finaste jord till rötter och sten. Det finns också byggda broar, hopp, klippor och andra roliga features som gör cyklingen roligare.

Lederna i JBP

Våra leder i stigande svårighetsgrad

 1. Lill-Babs
 2. Monica
 3. Gröna granna*
 4. Hjulet Spinner
 5. Barbro
 6. Malin
 7. Honey Honey
 8. Älskade Ängel
 9. Splorr
 10. Lat och lycklig* 
 11. Klas-Göran
 12. Manolito
 13. Till Mina Vänner
 14. Teenie Weenie
 15. En Tuff Brud
 16. Twist Twist
 17. Pop Opp i Topp 
 18. Gummiboll
 19. Itzy Bitzy
 20. Kristin
 21. Lite För Liten

* Begränsade öppettider.

JBP – Börja här

GRÖN Börja ”enkelt” – värm upp och kom i kontakt med underlag och din downhillcykel.
BLÅ Att cykla blåa Barbro är en bra fortsättning på dagen i JBP. Gärna flera gånger.
RÖD När du känner dig trygg i Barbro, Manolito och Malin är det nästa steg – En Tuff Brud!
SVART Värm alltid upp i några lättare leder innan du cyklar svart – och ta alltid ett inspektionsåk!

Håll koll på förutsättningarna…

Downhill är roligt – men det kan också vara svårt och ibland farligt. Det är viktigt att du som cyklar tar hänsyn till både väder och förutsättningar för just den här dagen – därför ska man alltid inspektera lederna innan man ökar farten och nyttjar de större hoppen.
Att cykla lederna flera gånger, både för att lära känna cykeln och leden, är viktigt för säkerheten.

Nybörjarens 1-2-3…

1) Monica & Gröna Granna är byggd för dig som cyklar första gången – den har flera olika ”ansikten” och vissa delar av leden vill att du ska lära dig mer om och med din cykel. Monica är en god kompis som alltid uppskattar att bli cyklad först – varje dag.

2) Vår älskade Barbro. Hela leden går att rulla utan att du behöver hoppa, men här finns det alltid något att träna på även för de mer rutinerade cyklisterna. Cykla Barbro flera gånger – hon lär dig att våga lita på cykeln.

3) När du är bekant med både Barbro och cykeln är Malin nästa läromästare – hon lär dig tekniken och här gäller det att stå upp och våga hänga med i de ibland tighta svängarna. Malin kan vara riktigt snabb – men ta det lugnt från början.

SLAO:s Lilla Gröna

Bli en bättre cyklist!

MTB-Kurser

Här blir du en bättre och säkrare downhillcyklist! 
MTB-kurser finns i olika nivåer för att individuellt utveckla din downhillcykling under ledning av våra duktiga coacher. Vi har program för om du vill lära dig cykla för första gången eller utveckla din skicklighet för att tackla cykelparkens tuffaste terräng.
Läs mer här!

Filmer från några av våra leder

Monica

Börja med ”Gröna Granna” från sydtoppen och cykla sedan den gröna leden som heter ”Monica” hela vägen till botten. Det här är en enkel stig som är anpassad för nybörjare. Hastigheten är låg och det finns inga hopp eller dropp utan här kan du i lugn och ro lära känna cykeln och berget.

Barbro

Den här leden är precis vad Järvsö Bergscykel Park står för – cykling för alla. Det finns stora velodromkurvor, sköna hopp sugande nedförsbackar och spännande utmaningar. I Barbro trivs alla cyklister, allt ifrån fullblodsproffs till barnfamiljen som provar på downhill för första gången.

Malin

Malin – en skönt kurvig singletrack som slingrar sig ned för berget. En av de första leder som byggdes i JBP – och hon håller verkligen måttet ännu!
Malin tar dig också vidare till Honey Honey.

Manolito

Manolito är mer teknisk och trixig än Malin. Det händer något hela tiden och även vid låg fart upplevs leden snabb – högt tempo kännetecknar Manolito.

En Tuff Brud

En Tuff Brud är en röd led som bjuder på det mesta – stenhällar, tighta kurvor, broar, rullbara minidropp och bra med fart. Är du en duktig cyklist kommer du att uppskatta valmöjligheterna och är du nybörjare kommer du märka att du avancerar i din cykling.

Twist Twist

Twist Twist är en röd hoppled med allt vad det innebär – full av hopp, gap, svepande kurvor, step downs och step ups.

Kristin

En riktigt downhilled som bjuder på rejäl utmaning. Kristin är stenhällar, rullgrus, kurvor, drops och höga hastigheter. Översta delen i Kristin är avstängd under 2018.

Itzy Bitzy

Itzy Bitzy är som namnet antyder – flowig, trixig och otroligt rolig – det här är en svart singeltrack.

Lite För Liten

Lite För Liten är vår största hoppled. Stora gaps. Stora drops. Ta gärna en inspektionsrunda innan du cyklar den här leden fullt ut…