Järvsö Bergscykel Park bygger hotell

Hotell Järvsö JBP bygger hotell 2018

Cykelorten Järvsö växer så det knakar – nu har lokomotivet i downhillsverige Järvsö Bergcykel Park tagit beslutet att bygga ut.
Verksamheten kommer förutom cykling nu också innehålla eget boende – i form av ett världsunikt cykelhotell bara ett par cykeltramp från liftarna.
– Vi vill hela tiden utveckla och utmana oss själva, och att vi ska kunna tillhandahålla ett unikt boende helt anpassat för cyklister känns riktigt häftigt, säger Lars Ek Lööv, vd.

Hotell Järvsö JBP bygger hotell 2018

Med åtta starka säsonger av downhillcykling i ryggen gör Järvsö Bergscykel Park nu sin största investering i företaget någonsin och satsar på hotellbygge. Investeringen ligger i trakterna kring 25 miljoner och kommer att ge större möjligheter att utveckla företaget med ytterligare ett ben att stå på i form av boende i 32 dubbelrum.
Förutom hotell kommer byggnaden att inrymma en helt ny restaurang, shop, verkstad och ett helt våningsplan kommer att fungera som cykeluthyrning.
– Vi har ett stort behov av utrymme, och har haft det under flera år, det här bygget är ett stort steg för hela vår verksamhet, säger Lars Ek Lööv.

Järvsö Bergscykel Park får också en året-runt-verksamhet som är större än tidigare tack vare hotellboendet som vintertid fungerar perfekt för skidåkande gäster till Järvsöbacken.
– Vi har en helt fantastisk personal och att kunna erbjuda fler av dem en fast anställning året runt är en häftig känsla för oss, samtidigt som det säkerställer kompetens blir det en win-win-situation för alla, säger Lars Ek Lööv.

Järvsö som skid- och cykelort har gjort stora framsteg de senaste åren och orten har ett stort behov av fler bäddar, något som gör att det inte finns någon konkurrenssituation med de redan aktiva boendeanläggningarna.
– Vi samarbetar redan och kommer att fortsätta göra det med andra vandrarhem och hotell i Järvsö, vi blir ett komplement till de redan befintliga boendeanläggningarna, säger Lars Ek Lööv.

Hotellet beräknas stå färdig att tas i bruk i maj 2019.

Mer om JBP

Hotell Järvsö JBP bygger hotell 2018

JÄRVSÖ BERGSCYKEL PARK

Cykling för alla – Sveriges roligaste cykelpark – med downhilleder i alla nivåer. Här cyklar man från de enklaste gröna till de mest avancerade svarta lederna. Cyklisterna åker lift upp på berget – och cyklar ner i leder byggda för hand och med grävmaskiner. Det här är en unik cykelupplevelse och gästerna kan antingen cykla med sin egen downhillutrustning eller hyra ett komplett paket på plats.

Öppnade: 6 juni 2010 kl. 10.00.
Internet: www.jarvsobergscykelpark.se

Antal cykeldagar:
2015: 19.000 cykeldagar.
2016: 21.600 cykeldagar.
2017: 24.000 cykeldagar.

Företagsfakta
Järvsö Bergscykel Park AB
Vallmovägen 20
827 51 Järvsö

0651-76 91 92
info@jarvsobergscykelpark.se

Kontaktperson

Lars Ek Lööv
Vd, Järvsö Bergscykel Park

0651-76 91 92
070-580 62 06

lars@jarvsobergscykelpark.se