Cykelservice | JBP | Cykelverkstad

Cykelservice, dämparservice och gaffelservice i världsklass!

Vi klarar mer än din vanliga cykelbutik!

Vi gör alla typer av cykelservice i vår butik och verkstad i Järvsö.

Joakim Sundfeldt &
Gustav Weilefors

Kontakt
verkstad@jarvsobergscykelpark.se

BOKA DÄMPARSERVICE HÄR
BOKA GAFFELSERVICE HÄR
Cykelservice Cane Creek
Cykelservice Öhlins
Cykelservice Marzocchi
Cykelservice Fox
Cykelservice Rockshox
Cykelservice Marzocchi
Cykelservice

DÄMPARSERVICE & GAFFELSERVICE
Cykelservice i Järvsö

JBP’s verkstad har de senaste året tagit stora steg framåt – våra mekaniker har utbildat sig och serviceteamet klarar nu av att göra fullservice på dämpare som innehåller nitrogen – exempelvis Fox Van R och Van RC. Givetvis gör vi service även på andra dämpare så som innehåller luft – exempelvis Fox RC4 och RC2 samt Rock Shox Vivid med flera.
Verkstaden är sedan 2017 service- och garanticenter för Cane Creek Sverige och Finland, samt Öhlins Sverige. Vi servar också Fox och Marzocchi.

– Vid normalt downhillcyklande rekommenderas att man servar sin bakdämpare minst en gång per år, säger Niklas som jobbat som mekaniker på JBP sedan 2012.
Den serviceutbildning JBP’s verkstad har på bakdämpare är unik i Sverige – än så länge är vi till och med ensamma om denna kompetens.
Du som cyklist kan skicka din dämpare till vår verkstad för en fullständig service.

Ring eller maila oss om du har frågor

verkstad@jarvsobergscykelpark.se

Cykelservice

DOWNHILL

• Vi servar alla typer av downhillcyklar – växlar, bromsar, dämpare, oljebyten, däck och så vidare.
• Upptäcker du något när du cyklar? Vi hjälper dig på plats.

Cykelservice

CROSSCOUNTRY

• Vi servar din cykel på plats – växlar, bromsar, dämpare, oljebyten, däck och så vidare.
• Barncykel eller räser – alla cyklar – alla modeller är välkomnma till oss!

Vi servar din cykel på plats!

Cykelverkstaden har öppet varje dag som JBP är öppet.

Vi är bemannade i stort sett varje helgfri dag fram till öppning.

E-post:
verkstad@jarvsobergscykelpark.se

Service i världsklass för cykel, dämpare och gaffel


Alla cyklar behöver sin kärlek – precis som din bil behöver den servas och hållas i trim under året.
Allt för att din cykling ska bli så rolig som möjligt.
– Jag vill säga att MINST en gång per år ska gaffel och dämpare servas, säger Niklas Johansson, Järvsö Bergscykel Park.

Järvsö Bergscykel Parks verkstad har seglat upp som en av de allra mest kompetenta verkstäderna i Sverige. Samtidigt blir det allt mer populärt med dämparservice och gaaffelservice.
– Vi har satsat mycket på både personal, utbildning och verktyg för att kunna serva alla typer av cyklar, säger Lars Ek Lööv, vd för JBP.
En aldrig sinande ström av dämpare och gafflar från de stora drakarna Cane Creek, Öhlins, Fox, Rock Shox och Marzocchi passerar verkstaden varje år.
– Under 2017 servade vi drygt 700 dämpare och gafflar, säger Niklas Johansson som är ansvarig för verkstaden i JBP sedan flera år.

Då verkstaden ligger beläget mitt i Sverige, i Järvsö, har man tagit hjälp av postgången för att göra det enkelt för kunderna att få sina delar servade. Några enkla klick på hemsidan och beställaren får en fraktsedel hemskickad på e-post för att sedan lämna in varorna på sitt postkontor. Några dagar senare kommer de nyservade prylarna tillbaka – enkelt, säkert och snabbt.
Det är inte alla cyklister som servar sina cyklar – långt ifrån så många som servar sin bil. Trots att nyttan med service förlänger livslängden på cykeln och framför allt ger en roligare cykling över tid.
– Jag tror att det helt enkelt inte funnits något bra och enkelt alternativ, samtidigt som det inte varit känt på det sättet att man behöver serva sina cykeldelar, säger Niklas Johansson.

Varför ska man serva sin cykel?
– För att det är inte kul att få stopp ute i skogen. Det är precis som med din bil, att den fungerar är a och o för upplevelsen. Det blir så mycket roligare om grejerna, i det här fallet cykeln, är i toppskick, säger Jocke Sundfeldt.

I Järvsö Bergscykel Park träffar man ofta på cyklister med ”stopp” – vilket aldrig är roligt när du sett fram emot en kanondag i backen.
– Det är inte en gång, inte tio gånger heller för den delen som gäster plockar av cykeln från bilen och märker att den helt enkelt inte är färdig för en dag i backen, säger Jocke.
Väldigt många gånger har det gått för långt mellan serviceintervallerna – något som kunde ha förebyggts genom regelbunden service och framförallt passa på att serva under vintern så att man stå redo inför säsongen.

Hur ofta bör man serva sin dämpare och gaffel?
– Jag vill säga att MINST en gång per år ska gaffel och dämpare servas, då snackar vi ”normal” användning, för de som cyklar mycket skulle jag rekommendera ett tätare intervall mellan service, säger Niklas Johansson.
Att serva sin dämpare och gaffel – oavsett vilken typ av cykel man man har, är alltså ett hett tips.
– Du kommer definitivt känna skillnad och få en bättre cykelupplevelse, sen förebygger du eventuella stopp och slipper vara orolig att du ska stå utan cykel när det är som allra roligast på säsongen, säger Jocke Sundfeldt.
Med den erfarenhet och kunskap som finns på området i Järvsö Bergscykel Park kan man med gott samvete säga att det är service i världsklass för både cyklar, dämpare och gafflar.

Cykelservice med Niklas och Jocke

”Under 2017 servade vi drygt 700 dämpare och gafflar!”