Järvsö Bergscykel Park

Om Järvsö Bergscykel Park


Välkommen till Sveriges roligaste cykelpark. Här finns leder i alla nivåer – från enklaste gröna till avancerad svart.
Vi har över 100 cyklar för uthyrning.
Här kan du BOKA ONLINE.
Telefon: 0651-76 91 92.
English information
Cykelprogram
JBPTania
Instagram
Hitta till Järvsö

Till föräldrar

Järvsö Bergscykel ParkJärvsö Bergscykel Park

Järvsö Bergscykel Park är en cykelupplevelse för både unga som äldre – för att ha en så rolig och säker upplevelse som möjligt har vi några tips till dig som förälder.

Rekommenderad ålder:

Alla oerfarna cyklister under 13 år bör ha tillstånd från föräldrar eller förmyndare att få vistas i parken eller cykla i vuxens sällskap. Barn under 10 år är inte tillåtna att vistas i parken utan vuxens sällskap.

Kläder & skydd:

Skyddskläder och skyddsutrustning rekommenderas för alla cyklister. I Järvsö Bergscykel Park är det obligatoriskt med hjälm.
En komplett utrustning består av full face-hjälm, överkroppsskydd, ben/knäskydd, handskar, långa byxor, långärmad tröja och träningsskor.

Cykeln:

Lederna i Järvsö Bergscykel Park är speciellt anpassade för cyklar med dämpning. I flera av lederna behöver man ingen dämpning bak på cykeln, men det underlättar och gör upplevelsen både lättare och roligare.
Storleken på cykeln är också av stor betydelse. Man bör ha en cykel där cyklisten kan stå över sadeln med fötterna i marken. En cykel med för hög sadelstolpe är inte att rekommendera.
För att hyra cykel hos Järvsö Bergscykel Park bör cyklisten vara minst 140 cm lång. Kortare cyklist får cykla på egen cykel i vuxens sällskap.
Cykel med fotbroms är inte lämpliga i cykelparken. Barn bör vara vana att hantera en cykel med handbroms.

Liften:

Det finns speciella hållare på sidan av sittliften där cykeln ska hänga. Det är inte svårt att hänga på cykeln så barn brukar efter övning klara av det. Vår liftpersonal hjälper gärna till.
Skyddsbågen ska alltid vara nedfälld vid uppfärd.

Lederna är märkta med fyra olika färger:

Grön = Lätt cykelled.
Blå = Medelsvår cykelled.
Röd = Avancerad cykelled.
Svart = Expertled för cykling.
I de gröna och blå lederna finns det inga hopp med mellanrum mellan hopp och landning utan här kan alla cykla. Cyklister med otillräcklig erfarenhet bör inte vistas i svåra leder då de blir en fara för andra.

Frågor och information: Ring oss på 0651-76 91 92.