Pressrelease

Järvsö Skills Park

Järvsö Bergscykelklubb har ansökt om ekonomiskt stöd hos Ljusdals Kommun för att kunna bygga Järvsö Skills Park. Bakgrunden till satsningen är att det har pratats mycket om i Järvsö hur man skulle kunna utveckla cyklingen vidare.
”Vi, som klubb, har saknat träningsytor och började fundera på hur vi skulle kunna bidra till den utvecklingen” säger Fredrik Jelk som är ordförande i klubben.

Då började idén om en Skills Park att växa fram. Tanken har varit att engagera barn och ungdomar på orten, att få dem delaktiga. Vi har haft några möten och de har kommit med jättebra förslag. Utifrån vad de har sagt har klubben tagit fram en skiss på hur området ska se ut.

Planen är att Järvsö Skills Park ska ha dirtlinjer (hopp), en dual pumptrack där man kan cykla mot varandra på en bana, ett balans- och teknikträningsområde samt en pumptrack med en bowl. Den sistnämnda pumptracken kan man ta sig runt på cyklar,skateboards och kick bikes. Det ska även finnas sociala ytor i parken, där man kan umgås.

Parken kommer vara öppen för alla och klubben planerar att kunna ordna träningar, träffar och även events. Företaget som klubben förhandlar med gällande byggandet av Pumptracksen har ett samarbete med de som organiserar Pump VM tävlingar, både kval och finaltävlingar världen över.
”Vår förhoppning är att vi redan i augusti kan stå som värdar för Nordens första VM kvaltävling, men än är det en bit kvar” berättar Fredrik Jelk.

Nu tar klubben nästa steg och det är att lösa finansieringen. Amanda Sandahl som är kassör i klubben säger ”För att detta ska bli av måste alla hjälpas åt – både våra lokala företag, ortsborna och kommunen – alla måste gå ihop och ge vad de kan. Vi har redan påbörjat förhandlingar om sponsring med några lokala företag och känner att vi har ett stort stöd, vilket är fantastiskt roligt! Förutom att det gynnar ortens barn och ungdomar så ser de att det höjer värdet för besökare att komma till Järvsö” säger Amanda som berättar vidare ”Vi känner att vi har ett stort stöd bland ortsborna också, och hoppas nu att Ljusdals Kommun har möjlighet att hjälpa oss med”.

Järvsö Bergscykelklubb har ansökt om stöd/lån från Ljusdals Kommun på 2 miljoner. Utöver detta så är klubben igång med ansökningar till Allmänna Arvsfonden, Riksidrottsförbundet och lokala föreningar och stiftelser. ”Som vi sa, avrundar Fredrik, alla måste hjälpas åt om detta ska bli av”.

För mer information kontakta:

Fredrik Jelk, ordförande Järvsö Bergscykelklubb (efter 16.00) 070-5782487
Amanda Sandahl, Kassör Järvsö Bergscykelklubb amanda.sandahl@gmail.com

Här kan du bli medlem och stötta JBCK.