Frågor & svar inför 2018

Det är mycket på gång i Järvsö i sommar – här är de vanligaste frågorna och svaren.

När öppnar JBP 2018?

JBP öppnar 18 maj kl. 10.00.

Vilka leder är öppna på premiären?

De flesta lederna kommer att vara öppna. Vi gör allt för att lederna från den nya toppen ska stå färdiga så tidigt som möjligt under säsongen.

Vilken lift kommer att användas?

Toppliften som tidigare servat oss kommer att rivas under våren och på samma plats kommer det att byggas en ny 6-stols expresslift (läs mer här).
Det betyder att JBP under 2018 kommer att använda Sydliften – se ledkarta här. Det gör att några av våra leder är stängda, men det öppnas nya leder från den nya toppen istället. Sydliften tar två cyklister + cyklar per stol under 2018.
Den nya 6-stolsliften tas i bruk 2019 enligt plan.

Kommer cyklingen störas av alla byggnationer?

Nej. Cyklingen kommer inte att störas av byggnationerna!

Vad gäller bygget av JBP’s cykelhotell kommer en del av våra parkeringar för bilar och cyklar att försvinna direkt framför vår servicebyggnad (där vi har vår restaurang/shop/hyra) och vid liftarna. Vi kommer att i största möjliga mån förlägga mycket arbete med hotellet till veckodagar under hösten då vi normalt har stängt. Viss störning kommer att ske men inga stängningar av verksamheten. 

Vad gäller bygget av Järvsöbackens 6-stols expresslift tror vi att det kommer att gå relativt smidigt, rivningen av den befintliga liften kommer att ske före vår årspremiär och nybygget kommer inte att ge några större störningar. Ev. kan några delar av slutet av Kristin och Barbro att ledas om under vissa perioder.

Vilken typ av cykel ska jag hyra?

På vår onlinebutik kan du läsa om alla cyklar och vilka modeller som passar dig bäst. Vi rankar cyklarna efter din längd, och är du ex. 180 cm lång finns det flera olika alternativ. Detta är rekommendationer från vår sida och det är mycket möjligt att det är flera cykelmodeller som passar dig.

Kan jag boka nu och betala sen?

Nej. Betalning sker när man bokar sin utrustning. Full information om bokningar finns på vår onlinebutik.

Kan man boka boende hos er?

Inte ännu. JBP bygger eget cykelhotell under 2018 som öppnar 2019.
Under 2018 hänvisar vi till Turistbyrån i Järvsö: jarvso.se – tel: 0651-40306.

När måste man köpa säsongskort?

Säsongskort kan köpas under hela säsongen.

Vilka cyklar och utrustning får använda?

Vi rekommenderar skarpt att använda heldämpad cykel.
Fullfacehjälm är obligatoriskt. Vi rekommenderar även benskydd, handskar, överkroppsskydd inkl. ryggskydd, goggles och liknande gjorda för downhill.

Uppdateringar kommer efterhand!

Tack för att ni har överseende med ev. störningar under 2018 – vi gör allt för att det ska bli en så rolig säsong som möjligt!

Vill du veta mer eller har frågor, maila oss på info@jarvsobergscykelpark.se