Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

GRAVITY CAMP 2017 JÄRVSÖ BERGSCYKEL PARK
Keep up – ride like a girl – 2-3 september!

Nu kör vi ett till tjejcamp!
Campet passar dig som älskar att cykla, det spelar ingen roll hur länge, eller om du cyklar cross country, downhill eller landsväg. Huvudsaken är att du vill bli en bättre cyklist. Campet kommer hållas i vår downhillpark men vi är så mycket mer än det. Här kan man utmana sig och övervinna rädslor på cykeln. Allt ifrån att få upp hastigheten, bli bättre i tekniska partier till att lära sig hoppa och droppa med cykeln. Vi vill tro att det vi kan erbjuda är den bästa plats att utveckla färdigheter på. Här till skillnad från stigen hemma har vi fyllt lederna med svängar, rollers och hopp i olika storlekar, det är som en berg och dalbana från topp till botten.
Här behöver tex balansen och positionen konstant justeras för att följa leden och klara utmaningarna på vägen. Denna miljö tillsammans med våra kompetenta coacher är oslagbar för att du ska känna dig tryggare och snabbare oavsett vilken typ av cykel du sätter dig på hemma.

Vi delar in gruppen efter behov och lägger en grund eller bygger vidare på den som redan finns. Grunden är positionen på cykeln i olika situationer, cykelkontroll, kurvteknik och bromsteknik. Vi kommer även gå igenom hur man tacklar mindre hopp och dropp. När vi känner att detta börja falla på plats tar vi det vidare med nya utmaningar under ledning av coacherna. Vi använder oss av mer utmanande tekniska leder och kanske provar lite större hopp/dropp i högre hastigheter.

Lägrets syfte är att i en kontrollerad miljö kunna utmana och pusha dig lite till för att utveckla dig i det som du vill, vi är här för dig!

Och som om det inte var tillräckligt så klämmer vi in en meckar kurs på kvällen för att byta däck, laga kedjebrott och prata lite mer cykel.

I bikeparken bör man inte köra med ”vanlig XC cykel” har man en endurocykel kan man använda den. Eller hyr en downhillcykel till rabatterat pris.

Schema
Lördag
09.00 Samling på JBP ombytta för cykling. Uthämtning av hyrd utrustning och kaffe.
10.00 Cykling
12.00 Lunch
13.00 – 17.00 Cykling
Middag på egen hand
19.00 – 21.00 Meckkurs

Söndag
09.00 Samling på JBP ombytta för cykling
10.00 Cykling
12.30 Lunch
13.30 – 16.00 Cykling
Avslutning

GRAVITY CAMP 2017
JÄRVSÖ BERGSCYKEL PARK
2 dagars Camp
inkl. 1mekkurs, 2 lunch, t-shirt, fika: 1.495:-
inkl. liftkort: 1.790:-
inkl. cykel och liftkort: 2.745:-

– – – – – – – – – – – –
BOKA JÄRVSÖ BERGSCYKEL PARK
Klicka här för att komma till vår onlinebutik.

Tel. 0651-76 91 92